MASTERCLASS DE BERND LICHTENBERG A VALÈNCIA
Un mur d’escriptura: El territori creatiu de “Good Bye, Lenin!”
Valencia, 2 i 3 de març de 2018
Seu de la Fundació SGAE València · C/Blanqueries, 6.
Amb la col.laboració de la Fundació SGAE, l’Institut Valencià de Cultura, l’Institut Goethe i el Centre Alemany de València.
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
VALÈNCIA
Fundació SGAE
Carlos Ramos
Tel. 96 315 54 64
cramos@fundacionsgae.org
www.fundacionsgae.org
www.sgae.es
Inscripció fins al 02 març 2018
Socis EDAV, FAGA & SGAE, i alumes del INTITUT GOETHE i CENTRE ALEMANY DE VALÈNCIA: 20,00 €
Públic General 30,00 €
CICLE DE MASTERCLASSES: ELS REPTES DEL GUIÓ: UNA MIRADA EUROPEA
Vivim d’esquenes a la ficció europea. El món anglosaxó, sobretot l’americà, ha copat els nostres referents. Però tant en cinema com en televisió existeixen noves vies que els companys italians, alemanys, danesos o francesos han solcat.
EDAV planteja en aquest sentit un cicle de masterclasses amb prestigiosos guionistes europeus que donen un panorama, des d’algun punt de vista del guió, de la realitat del guió en els seus països.
Això ens farà conèixer altres realitats, ja siga des de l’ofici televisiu o el cinematogràfic, i de pas conèixer com en altres països també els dramaturgs donen el salt al suport audiovisual amb grans suports (com destaca el programa de BBC Writer’s room) i excel·lents resultats.
A més, aquest cicle ens permetrà tenir una visió europea per a poder implementar en la nostra realitat, la valenciana. L’objectiu és, també, que contribuïsca d’alguna manera a introduir canvis en la nostra indústria audiovisual i l’ajude a situar-se en un panorama més ampli, més enllà de la Comunitat Valenciana.
Les masterclasses es presenten amb una breu introducció de mitja hora on un-a expert-a analista-guionista-creador-al fet que conega l’obra ens introduïsca en l’univers del creador que ens desenvoluparà aquest format.
DESTINATARIS:
Dirigit a guionistes, escriptors, autors teatrals, directors i realitzadors…
PROGRAMA:
Divendres 2 de març
18:00 hores · Projecció del llargmetratge Good Bye, Lenin!
Amb la presència del seu guionista, Bernd Lichtenberg.
(Entrada lliure i gratuïta fins a completar l’aforament).
Dissabte 3 de març
10:00 hores · Bienvenida i presentació dels organitzadors.
10:15 hores · Presentació del cicle de Masterclasses “Una mirada Europea”.
A càrrec de Gabi Ochoa, guionista i dramaturg.
10:30 hores · Introducció a la masterclass. “L’univers de Bernd Lichtenberg & la dramatúrgia alemanya”.
A càrrec d’Ana R. Calero, Vicedegana de RR Exteriors i Participació de la Universitat de València. Professora titular de Filologia Alemanya.
11:00 hores · Masterclass “Un mur d’Escriptura: el territori creatiu de Good Bye Lenin”.
A càrrec de Bernd Lichtenberg, guionista, literat i dramaturg alemany. Autor del guió de Good Bye Lenin!.
14:00 hores · Lliura de diplomes.
Bernd Lichtenberg va nàixer en Leverkusen en 1966 i va créixer en Bergisch Gladbach. En acabar el seu ensenyament secundari, va estudiar filosofia i va cursar estudis religiosos, primer en Colònia i Bonn, més tard a Berlín. En 1991 i 1992 va participar en el Taller d’Escriptura de Guió “Drehbuchwerkstatt München”.
Va completar els seus estudis de cinematografia entre 1992 i 1995 en la Academy of Media Arts en Colònia i, en 1995, va guanyar el Premi d’Escriptura de Guió North Rhine Westphalia del Ministeri de Cultura. Ha treballat com a guionista freelance des de llavors. En 1997, va dirigir el curt “Déjà vu”, que havia escrit ell mateix, una peça de càmera (chamber piece) amb Katrin Saß i Wolfgang Winkler.
Va guanyar el Premi de Guió a Alemanya en 2002 i el Premi al Millor Guió Europeu en 2003 pel guió de la pel·lícula Good bye, Lenin!, també nominada per als Golden Globe. En 2005 fa el seu debut literari amb la col·lecció de relats curts Eine von vielen Möglichkeiten, dem Tiger ins Auge zu sehen (Rowohlt Verlag, Reinbek). En 2010 la seua novel·la Kolonie der Nomaden és publicada per Rowohlt Verlag.
Bernd Lichtenberg viu entre Colònia i Berlín.